Koncert sopranskih arija ansambla SA Sinfonietta oduševio publiku

0
Radiosarajevo.ba

U subotu, 3. augusta, prelijepa bašta Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH bila je ispunjena zvucima sopranskih arija, kada je održan drugi koncert u okviru ciklusa "Večeri sopranskih arija" ansambla SA Sinfonietta.

Na koncertu su nastupile sopranistkinje Aida Čorbadžić i Melisa Hajrulahović-Tomić, violinista Marko Simović, violinistkinje Tamara Arsovski i Alma Dizdar, violistkinja Aida Deljkić i violončelistkinja Belma Alić.

Zanimljiv i stilski raznovrstan program uključivao je Vivaldijeve i Händlove barokne arije za sopran, Mozartov popularni Divertimento, te Haydnov Londonski trio za gudače. Kao gost ansambla SA Sinfonietta, publici se po prvi put u Sarajevu predstavila oboistkinja Nadica Ristić Simović sa djelom talijanskog kompozitora Moricconea Gabriel's Oboe iz filma The Mission.

Bravo, dječače! 10-godišnjak iz BiH ispenjao 78 bh. vrhova s nadmorskom visinom od preko 2000 metara

Koncert je privukao pažnju ne samo lokalne publike, već i brojnih inostranih gostiju grada Sarajeva. Oduševljena publika je izvođače nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama, čime su još jednom potvrdili značaj ovakvih kulturnih događaja za grad.

Projekat "Večeri sopranskih arija" realizuje se uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te u saradnji s Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, kao dio programa Sarajevo Summer Festa 2024.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak