Filmom 'Ničija zemlja' počinje edukativni program 'Rediteljski ponedjeljak'

Radiosarajevo.ba
Filmom 'Ničija zemlja' počinje edukativni program 'Rediteljski ponedjeljak'
Prvi Rediteljski ponedjeljak održat će se 9. maja

Rediteljski ponedeljak je inicijativa koju je pokrenulo Udruženje rediteljica i reditelja u suradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, s ciljem edukacije mladih ljudi u oblasti bh. filmske kulture.

Udruženje rediteljica i reditelja poziva na prvi u nizu događaja planiranih u okviru Rediteljskog ponedeljka, koji će početi projekcijom filma Ničija zemlja nakon čega će uslijediti razgovor s redateljem Danisom Tanovićem.

Prvi Rediteljski ponedjeljak odigrat će se 9. maja 2016. u Kinu Meeting point s početkom u 18.00.

"Kroz organizaciju projekcija i razgovora s rediteljima želimo učiniti dostupnim te upoznati prvenstveno učenike škola a potom i sve zainteresirane sa BH filmom i pozorištem, dostignućima domaćih filmskih i pozorišnih rediteljica i reditelja, s režijom kao profesijom i u konačnici doprinijeti stvaranju navike odlaska u pozorište i kino. Rediteljski ponedjeljak namjerava povezati javne, kulturne i obrazovne institucije na polju kulture te postići usistemljavanje ovakvog tipa saradnje", rekli su u Udruženju rediteljica i reditelja BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak