Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

3
Radiosarajevo.ba
Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

Dramska serija Znam kako dišeš i komedija Princ iz Eleja proglašene su najboljima i osvojile su večeras, 18. augusta, Srca Sarajeva za najbolja televizijska ostvarenja.

Svečana dodjela nagrada Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala održana je u Hotelu Hills, a nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodijeljene su u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije.

Znam kako dišeš, kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića osvojila je sedam nagrada Srce Sarajeva za TV serije u kategoriji za dramske serije: za najbolju dramsku seriju, za najbolju glavnu glumicu (Jasna Đurčić), za epizodnu glumicu (Jelena Kordić Kuret), epizodnog glumca (Mirvad Kurić), zvijezdu u usponu (Lazar Dragojević), scenarij (Jasmila Žbanić i Elma Tataragić) te režiju (Nermin Hamzagić).

Borac golovima Lukića slavio protiv Slobode prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone

Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca posthumno je pripalo Žarku Lauševiću (1960. – 2023.), za ulogu Živojina Mišića u seriji Vreme smrti.

Srce Sarajeva za najbolju komediju osvojila je serija Princ iz Eleja kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo. Ova je serija u kategoriji Komedija osvojila i Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca (Alen Muratović) i za scenarij (Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar).

Radio Mileva, serija kreatora Nebojše Garića, osvojila je tri Srca Sarajeva u kategoriji Komedije – za najbolju glavnu glumicu (Olga Odanović), zvijezdu u usponu (Kris Gavrić) i režiju (Elmir Jukić).

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala glasao je strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije, a ove je godine bilo nominovano osam serija u 14 kategorija. Pravo prijave imale su dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine.

Na ceremoniji dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije uručena su i Počasna Srca Sarajeva Christofu Papouseku i Philippeu Boberu. Priznanja im je uručio predsjednik Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak