Čestitamo: Jasmila Žbanić dobila još jednu nagradu za seriju 'Znam kako dišeš'

2
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Jasmila Žbanić dobila još jednu nagradu za seriju 'Znam kako dišeš'

Rediteljica Jasmila Žbanić dobitnica je nagrade Progressive Killer za seriju Znam kako dišeš na Međunarodnom festivalu serijala Serial Killer, koji se održao od 24. do 29. septembra 2024. u Brnu u Češkoj.

"Nagrada Progressive Killer nagrada je koju mi kao festival Serial Killer dodeljujemo izuzetnoj ličnosti iz audiovizuelnog polja Centralne i Istočne Evrope, čiji rad i talenat, posebno kada je riječ o TV drami, želimo da istaknemo.

Važno nam je da laureati nagrade Progressive Killer tematiziraju teme vezane za regiju, dokazujući da se i u ovom dijelu Evrope može pronaći originalna priča koja nudi jedinstvene poglede na lokalne teme i život u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Kako je naš glavni cilj i misija kao festivala da istaknemo sjajne serije iz Centralne i Istočne Evrope kroz naše takmičenje Primetime Killer u kojem imamo i Jasmilinu seriju Znam kako dišeš, fokusiramo se i na isticanje kreatora", saopštili su organizatori Festivala.

Dino Merlin otkrio gdje će nastupiti za Novu godinu

Znam kako dišeš je bosanskohercegovačka dramsko-kriminalistička serija iz 2023. godine, autora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, nastala u produkciji BH Content Lab/BH Telecom i produkcije "Deblokada".

Rediteljici Jasmili Žbanić nagradu je uručio britanski ambasador u Češkoj Matt Field, koji je služio u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak