Hasija Borić optužila Kaću Dorić: Znali ste za seksualna napastovanja Mire Avrama

4
Radiosarajevo.ba
Hasija Borić optužila Kaću Dorić: Znali ste za seksualna napastovanja Mire Avrama

Nakon što je glumica Milena Radulović prijavila je prije nekoliko dana slavnog beogradskog profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje, ovaj slučaj pokrenuo je otkrivanje mnogih novih slučajeva seksualnog zlostavljanja širom regije.

Podsjetimo, Aleksića prijavile i druge učenice njegove škole, među kojima su i maloljetnice. Uhapšen je zbog sumnje da je izvršio silovanje i nedozvoljene polne radnje na saslušanju, negirao sve optužbe. rekavši "Ne znam zašto su to rekle".

Slučaj koji je potresao bh. glumište 

I dok svakog dana stižu nove ispovijesti zlostavljanih Aleksićevih učenica, šok je odjeknuo i Sarajevom, a nakon otvorenog pisma kojeg je na portalu Tacno.net objavila ugledna dramska umjetnica Hasija Borić.

Borić, kako piše, "podsjeća na one mučne i strašne dane boravka i školovanja u Dramskom studiju u Sarajevu", kojeg opisuje kao kloaku, "leglo seksualnog zlostavljanja učenica i učenika, samo na podmukliji i sofisticiraniji način, što bi rekli nadrealisti: Njegove metode su perfidnije, on te prvo ponudi cigarom, pa te onda razbije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak