Dragan Bursać: Vulinu treba zabraniti izlazak iz kuće, a ne samo ulazak u BiH!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Vulinu treba zabraniti izlazak iz kuće, a ne samo ulazak u BiH!

Vulinu koji kaže: "...Znate li vi šta je srpski svet? U mojoj političkoj generaciji ću doživeti ujedinjene srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa na ovamo“ ,trebao bi zabraniti izlazak iz bolničke sobe, a kamo li ulazak u neku drugu državu. Nadam se da je ova zabrana početak brisanja Trojkine iluzije o Otvorenom Balkanu odnosno srpskom svetu."

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba 

Nečovjek sa Staljinovog groba

Potpredsjedniku Vlade Srbije, notornom Aleksandru Vulinu nije odobren dolazak u Bosnu i Hercegovinu (BiH) helikopterom. Ovo je jedan od rijetkih državničkih poteza prvih ljudi Bosne i Hercegovine koji su konačno pokazali javno šta misle o ovom ruskom igraču na Balkanu. 

David Pettigrew: Preživjeli u Prijedoru moraju imati pravo postavljanja spomen-obilježja

Vulin, čovjek koji ne bi smio da izađe iz kućnog pritvora, čovjek koji polaže vijenac na grob jednog od najvećih ubica dvadesetog vijeka, onaj Staljinov, čovjek sa američke crne liste i jedan od Putinovih balkanskih ljubimaca, konačno je dobio crveno svjetlo. Makar za korištenje BiH letjelice. To je, možda samo formalni gest, ali se nadam da predstavlja i konačan obračun sa snagama ruskog i srpskog sveta u regionu i još više, trebao bi da bude putokaz kuda BiH ide dalje, a to dalje i jeste otklon od politika koje nas vode ili bolje rečeno koje nas ostavljaju u rusko-srpskom blato. 

"Riječ je o osobi koja je na američkoj crnoj listi, o nekome ko udara na suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, te finansira studentice koje veličaju ratne zločince... On je dokazani remetilački faktor! Tako da nisam odobrio i neću nikada odobriti kad je on u pitanju", rekao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković. 

Dodao je, na koncu, da ovakav Vulin nikad neće dobiti njegovu dozvolu za ulazak u BiH. 

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba! 

Bravo za Dinu Konakovića!

Možda je prvi put za vrijeme svog turbulentnog ministrovanja pokazao da ima... petlje i otvoreno rekao ono što misli o Vulinu, nečovjeku kome je smutnja jedino na pameti. Nadati se da će Konaković sam sebe ukoriti, kad je već krenuo, za onu budalaštinu zvanu Otvoreni Balkan, kojoj je baš poput Vulina i Dačića, a na Vučićevom putu bio posvećen. Neiskustvo, politički diletantizam, sad je nevažno. Važno je da se Konaković, nadamo se, okrenuo realnosti u kojoj nema mjesta za ružičaste naočale, pogotovo ako ste na poziciji prvog čovjeka vanjskih poslova jedne države. 

Priče o zajedničkim Bajramima, baklavama i kojekakvim ekonomskim unijama sa istočnim susjedima, bile su zapravo živo blato srpskog sveta, koje je već poodavno u sebe usisalo jednu Crnu Goru i sa vrata EU je odvelo do podruma beogradsko-moskovskih.

Ipak, nemojte misliti da će Vulin i Vučić posredno da odu podvijenog repa i pognute glave. Naprotiv! Diplomatska bitka se tek očekuje. 

Diplomatska bitka tek počinje

Taj isti Vulin je jedva dočekao čitavu ovu situaciju, ne bi li preko Mitrovićevog PINK-a pokušao da okleveta i zavadi rovitu BiH vlast: 

"Danas mi je predsjednik Naše stranke Edin Forto, čovjek koji je, koliko čujem pod potpunom komandom ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedina Konakovića, a naravno da je za ovo imao saglasnost stranaca, ne zabranio nego uspio da spriječi da dođem da se poklonim sjenama poklanih Prebilovačana", izjavio je Vulin gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink

Klasični pokušaj bacanja koske među igrače Trojke, koji su i za manje stvari znali skakati jedni na druge. Moj savjet je da ne rade ništa osim onoga što im je dužnost: a ljudska, građanska i politička dužnost im je da spriječe (u okviru svojih zakonskih mogućnosti) Vulina i ekipu da koristi BiH resurse kako bi hodao po tlu zemlje koju privatno prezire i za koju želi da nestane. 

 "Oni su ne samo kukavice nego i podlaci, čak nisu smjeli ni da kažu da je zabranjeno nego nezvanično eto nema ko da potpiše, svi smo na moru", pjeni Vulin. 

I treba ga ostaviti da pjeni! Treba konačno državi Srbiji pokazati da IMA DRŽAVE Bosne i Hercegovine

Naravski, Srbija je uputila protestnu notu BiH, Srbija će vjerovatno pozvati i BiH ambasadora u Beogradu na razgovor, ali BiH treba ostati mirna, jer je ponavljam civilizacijska dužnost ne dopustiti čovjeku sa crne liste da uđe u našu zemlju. 

Jednostavno je! 

Srbija iznova pokazuje da je ruska gubernija

Podsjetiću vas, Amerikanci su stavili Aleksandra Vulina, tada u funkciji direktora BIA-e, srbijanske obavještajno-sigurnosne agencije na “američku crnu listu” zbog djelovanje protiv mira i stabilnosti u regiji i širenje ruskog utjecaja na Balkanu. 

A danas je Vulin šta? 

Danas je potpredsjednik Vlade Srbije što nam samo govori da je ova država uz Bjelorusiju jedini otvoreni Ruski vazal u Evropi. I sad taj vazal koji sponozoriše, ali baš najdirektnije sponzoriše studente negatore genocida treba da se šeta po zemlji u kojoj je počinjen genocid? 

Da, nemoguće ga je (još uvijek) zakonski zaustaviti, ali je moguće djelovati u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima. 

Podjetiću vas i na ovo: Aleksandar Vulin, bivši prvi obavještajac države Srbije i aktuelni terenski agent države Rusije koga je ista zbog hapšenja ruskih opozicionara odlikovala, postao je u međuvremenu postao senator entiteta Republika Srpska. Dakle, njegove želje, ambicije i apetiti se tiču najmanje 49% teritorije naše zemlje. 

Vulinu koji kaže: "Znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li Vi šta je srpski svet? U mojoj političkoj generaciji ću doživjeti ujedinjene srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa na ovamo“ ,trebalo bi zabraniti izlazak iz bolničke sobe, a kamo li ulazak u neku drugu državu. Nadam se da je ova zabrana početak brisanja iluzije o Otvorenom Balkanu i saradnje sa velikosrpskim negatorima genocida."

* * *

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu".

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak