Bijeljinci zajedno i Zvonimir Ladan: RS je i rana i negativan pečat na srpskom narodu

9
Radiosarajevo.ba
Bijeljinci zajedno i Zvonimir Ladan: RS je i rana i negativan pečat na srpskom narodu

Na Facebook stranici Bijeljinci zajedno objavljena je poruka Zvonimira Ladana, Bosanca, povodom 9. januara, kojeg manji bosanskohercegovački entitet obilježava kao dan RS, koji je neustavan.

Poruka je objavljena uz mapu masovnih grobnica u BiH.

Piše: Zvonimir Ladan/Bijeljinci zajedno na Facebooku

"Danas je dan sv. Stefana, 27. decembar / 9. januar.
Današnji dan četnici pogrešno razumiju i slave ga kao dan "Republike Srpske".

Ja odbijam nacionalizam, ali našu Bosnu i Hercegovinu ne dam!
Ne negiram pojedine ratne zločine koje su počinili pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine. Nijedna civilna i/ili nenaoružana žrtva, nebitno koje nacionalne ili vjerske pripadnosti, ne smije biti opravdana!
Ubijati mogu samo monstrumi. Oni monstrumi koji su sanjali i sanjaju o velikoj Srbiji i velikoj Hrvatskoj.

Šta se tiče Bosne i Hercegovine, ni domaći ni strani Hrvati i Srbi ne poštuju odluke i volju većine građana BiH (demokratija).

Poštovani!, 9. januar i "Republika Srpska" su isto kao 10. travanj / april za Ustaše i "Nezavisna Država Hrvatska" u kojoj su Srbi progonjeni i oko 330 do 390 hiljada poklani.

"Republika Srpska" nije samo bolna rana za Bosnu i Hercegovinu. Ona je i rana i negativan pečat na srpskom narodu. Radi agresija velikosrpskih idealista su prvo protjerani Srbi iz Hrvatske krajine, pa onda sa Kosova, koje je poslije kroz bivše saveznike oteto.
Na kraju se najbliži rod u Crnoj Gori odrekao Beogradske čaršije... pa dokle još?

"Republika Srpska", "Nezavisna Država Hrvatska", "Hrvatska Republika Herceg-Bosna", Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Slobodan Praljak, Adolf Hitler, Ante Pavelić, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević... sve je to isto!
Bosna je od XII. vijeka uvijek bila jedinstvena, za vrijeme bosanskih kraljeva, za vrijeme Osmanskog carstva, za vrijeme austrougarske anekcije i za vrijeme Jugoslavije.

Etničkim čišćenjem, koji je na kraju potvrdio Daytonski mirovni sporazum, stvorena su dva entiteta. Ali to je sve skupa nastalo silom, ratnim zločinom i zločinom genocida. To trebaju sve strane priznati!
Ubijanje civila, to je "Republika Srpska".
Ubijanje demokratije, to je "Republika Srpska".
Huškanje i propaganda protiv mira i Bosne i Hercegovine, to je "Republika Srpska".
Negiranje ratnih zločina i javno podržavanje presudnih ratnih zločinaca, to je "Republika Srpska".

Kakav bi ja heroj bio, da uđem u kuću u Mrkonjić Gradu i da zakoljem cijelu porodicu, samo zato što ne želim "Republiku Srpsku"?
Gdje je tu ljudska čast?!

Vi idete svi u istom smiješnom redu, HDZ, SDA i SDS/SNSD.
Naziv "Republika Srpska" i bilo koje vještačke autonomije unutar Bosne i Hercegovine moraju nestati!, baš kao "Hrvatska Republika Herceg-Bosna" 1994. i "Republika Srpska Krajina" 1995.

Bosna i Hercegovina nije vodila rat na području Republike Hrvatske ili tadašnje SR Jugoslavije ili na bilo kojim hrvatskim ili srpskim zemljama! I ponosim se! Rat je zlo!

U Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat, rat nam je nametnut od ratnih zločinaca izvan BiH.

Ne želim Bosnu i Hercegovinu bez Srba i bez Hrvata, jer niko od nas nije iz Hrvatske ili iz Srbije! Ali želim Bosnu i Hercegovinu bez "Republike Srpske" i fašista i njenih trobojka.
Htjeli ste granice, dobili ste granice. Sada izvolite.
Iz Mostara u Zagreb bez dokumenta više ne ide ili iz Banja Luke u Beograd. Fuck off!
Smrt fašizmu - sloboda narodu.
Zvonimir Ladan".

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak