Za knedle je najvažnije tijesto: Evo kako kako da vam uvijek budu savršene

0
Radiosarajevo.ba

Domaće knedle omiljena su poslastica kojoj teško možete odoljeti.

Možete napraviti odmah veću količinu pa knedle zamrznite i vadite iz zamrzivača po potrebi ili želji.

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 2 jaja
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • 40 dag brašna
  • džem od šljiva
  • prezla
  • maslac

Priprema

Od krompira, brašna, soli i jaja zamijesite tijesto. Izvaljajte ga na debljinu pola centimetara pa režite na kocke.

Gubi tlo pod nogama: Vučić u potpunoj panici prizvao i Ruse da pričaju kako su zabrinuti za BiH

U sredinu tijesta stavite džem i oblikujte u kuglicu.

Foto: Screenshoot: Knedle

Knedle stavite u vrelu vodu koju ste prije pošećerili i dodali malo masnoće da se ne zalijepe.

Kuhajte ih oko 10 minuta.

Brza čokoladna torta bez brašna: Uspijeva čak i početnicima

Na tavi na maslacu ispržite prezle da porumene, piše Večernji.hr.

Knedle uvaljajte u mrvice i poslužite.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak