Za današnji ručak pripremite tradicionalno bosansko jelo - Bungur čorbu
Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice, u današnje vrijeme, često prethodno kuhana na pari i isušena kako bi se sačuvali svi hranjivi sastojci. Bungur je uobičajen sastojak turske, srednjeistočne i indijske kuhinje.
Za pripremu bungur čorbe vam treba pet minuta, a jelo se kuha 50 minuta.
Sastojci:
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
- 300 grama kosti od suhog mesa
- 150 grama bungura
- 15 grama masla
- Začini po potrebi
Priprema:
Kuhajte kosti u loncu na srednjoj temperaturi.
Dodajte bungur pa kuhajte dok se ne skuha. Začinite.
U posebnoj tavi zagrijte maslo i uspite ga u napravljenu čorbu pa poslužite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.