Vodoinstalater pojašnjava: 'Zbog ovoga imate puno vlage u kupatilu'

0
Radiosarajevo.ba
Vodoinstalater pojašnjava: 'Zbog ovoga imate puno vlage u kupatilu'

Spore plijesni su posvuda oko nas, u svim klimatskim uslovima. Plijesan je gljivica i neke vrste su izuzetno korisne za čovječanstvo (mislimo na penicilin), dok druge mogu biti prilično opasne.

Dakle, da pojasnimo, plijesan je gljivica koja raste na toplim, vlažnim mjestima u vašem domu poput kupatila te na tkaninama i knjigama pohranjenim u vlažnim podrumima. Plijesan počinje kao siva ili bijela praškasta nakupina. Postat će crna ili smeđa ako se odmah ne ukloni.

Postoji jedna uobičajena pogreška koju mnogi ljudi čine, a za koju ne znaju da može rezultirati pojavom plijesni i popravcima koji vas mogu stajati puno novca i naškoditi vašem zdravlju. Koliko god se trudili održavati kupatilo čistim, pojava plijesni na zidovima i stropovima vrlo je česta. To je često zbog vlažne i tople atmosfere ili nedostatka ventilacije.

Naši heroji: Gradonačelnica Sarajeva uručila Zahvalnicu spasiocima dvogodišnjeg dječaka

Plijesan može biti vrlo opasna za vaše zdravlje ako ste joj predugo izloženi. Osim toga, rješavanje većih problema s plijesni može biti vrlo skupo ako morate pozvati profesionalce.

"Sigurno ste nakon tuširanja ostavili mokar peškir na podu ili ste ga samo stavili u košaru nakon vježbanja i nije se osušio. Mokri peškiri koje niste pravilno zbrinuli stvaraju više vlage u vašem kupatilu, što dovodi do neugodnih mirisa, štetnih bakterija i na kraju do rasta plijesni" otkrio je jedan vodoinstalater, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak