Ugrijte se na turski način: Napravite Mercimek supu od crvene leće
Radiosarajevo.ba
Mercimek Çorbası ili supa od crvene leće je klasik turske kuhinje.
Servira se kao predjelo i početak bogatog menija.
Leća je jako zdrava i hranjiva jer je bogata proteinima i biljnim vlaknima.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Zbog ovih osobina neki je čak pripremaju za doručak.
Od sastojaka, trebat će vam jedan krompir, dvije mrkve, dvije glavice crvenog luka, bijeli luk, koncentrat od paprike i paradajza, te 200 grama crvene leće, temeljac od povrća, uz malo soli i bibera, kao i slatkog vrhnja.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)