U modu se vraćaju čizme koje smo potpuno zaboravili: Postat će veliki trend ove sezone

0
Radiosarajevo.ba
U modu se vraćaju čizme koje smo potpuno zaboravili: Postat će veliki trend ove sezone

Trend čizama za jesen-zimu 2024-2025. polako se oblikuje i čini se da će se u središtu naći čizme s resicama, koje se vraćaju u velikom stilu u našu garderobu.

Nekad zvijezde muzičkih festivala, kao i street stylea, ikone s početka 2000-ih i desetljeća nakon toga, ova obuća vraća se snažnija nego ikad u 2024. godinu i donosi dašak nostalgije i slobode u našu jesensku garderobu.

Njihov povratak početkom ove godine na intimnoj reviji Saks Potts za jesen-zimu 2024-2025. u Kopenhagenu već nas je razveselio. Tada smo ih vidjeli visoke i obojene samo u crno, na nogama manekenki Rosemarie Vind i Stelle Maxwell. Nekoliko sedmica kasnije, trend se potvrdio na reviji Isabel Marant u Parizu, gdje ih je nosila Mika Schneider.

Ministar Nešić prelomio: Ko je Slobodan Radinković koji će biti predložen za novog direktora SIPA-e

Ali ne vidimo samo na modnim pistama da ove čizme izazivaju pažnju. Nekoliko godina ranije, već su bile među osnovnim modnim elementima ni manje ni više nego Kate Moss. Ravne, nošene s rozom košuljom-haljinom ili uskim trapericama, njene čizme s resicama bile su njene nepogrešive suputnice, kako u pogledu stila tako i udobnosti.

Claudia Schiffer također je obožavateljica ovih čizama. 10 godina dijeli ove dvije fotografije nje, obuvene u ove "it" komade čije se resice pokreću u skladu s pokretima. S trapericama ili boho haljinom, mogućnosti su višestruke. I vrlo je vjerovatno da će mnogi od nas eksperimentirati sa stilom ove sezone, prisvajajući ove ikonične čizme, piše Vogue adria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak