Tri mjesta na koja nikako ne trebate stavljati ogledala

Radiosarajevo.ba
Tri mjesta na koja nikako ne trebate stavljati ogledala
Ogledala su divno rješenje za ukrašavanje doma zato što mogu unijeti još više svjetlosti u vaša četiri zida, kao i da vizuelno povećaju prostor.

No, veoma je važno da znate kako ogledalima nije mjesto baš svuda. Postoje tri lokacije u svakom domu gdje nikako ne treba da stavljate ogledala.

Ne stavljajte ogledala iznad kamina (ili na bilo koje mjesto koje je previsoko)

Kada stavite ogledala previsoko u njima će se vidjeti luster ili ventilator na plafonu. Umjesto toga stavite umjetničku sliku iznad kamina, a ogledalo neka ipak nađe mjesto na nekom drugom zidu.

Ne stavljajte ogledala u spavaću sobu

Dobar san okrepljuje i čini vas sposobnima za novi radni dan. Posljednje što vam u spavaćoj sobi treba je ogledalo. Katie Weber, stručnjakinja za feng shui objašnjava da su ogledala široka stakla koja reflektuju sve što se dešava u prostoru oko vas i zato se smatraju aktivatorima.

Zbog toga nikako nisu prikladna za spavaću sobu. Tako da, ako želite da spavate čvrsto i mirno maknite iz spavaće sobe sva ogledala, uključujući i ona na vratima ormara, velikim zidovima, pa čak i na vašem kozmetičkom stoliću.

Ne stavljajte ogledala preko puta ulaznih vrata

Postoji jedna lekcija iz feng shuija: prema drevnoj kineskoj filozofiji dizajna ogledalo preko puta ulaznih vrata tjeraće od vašeg doma mogućnosti i novac. To znači da ćete morati raditi još više kako biste spojili kraj s krajem. Zato je mnogo bolje da ogledalo stavite na zid pored kojeg stoje vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak