Treba li odjeću prije pranja okrenuti naopako?

1
Radiosarajevo.ba
Treba li odjeću prije pranja okrenuti naopako?

Kada obavljamo kućne poslove, ni ne razmišljamo da li to radimo pravilno ili ne. Većinu njih radimo rutinski, onako kako smo navikli.

Pranje veša je skoro svakodnevna obaveza, a kojoj grupi ljudi pripadate? Da li garderobu okrećete naopako prije nego što je stavite u bubanj veš mašine ili ne?

Mnogi su navikli da je okreću i to jeste poželjno, ali ne uvijek. Na primjer, treba da prevrnete onu odjeću koja na spoljnoj površini nema vidljive mrlje ili prljavštinu, ali koja je već duže vrijeme u kontaktu sa kožom.

Udes na Drveniji, ima povrijeđenih

Ovo će pomoći da se tkanina zaštiti od brzog habanja, a osim toga, okretanje naopako će zaštititi naljepnice, vez i druge printove na vanjskoj strani.

Ipak, u nekim slučajevima ne bi trebalo da okrećete odjeću naopako prije pranja. Prvo, uštedit ćete vrijeme. Drugo, takva metoda ne uklanja vanjsku prljavštinu i mrlje. Treće, pranje naopako može da našteti osjetljivim materijalima kao što su svila ili vuna. Razmislite o prednostima i nedostacima i pažljivo izaberite odjeću koju prevrćete, javlja Mondo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak