"Tiha" frizura je elegantna opcija koju će nositi sve žene i totalni jesenji hit

0
Radiosarajevo.ba
"Tiha" frizura je elegantna opcija koju će nositi sve žene i totalni jesenji hit

Vjerujemo da su mnogi među vama ovih dana odlučili posjetiti frizera.

Kraj ljeta mnogima je vrijeme kada žele barem osvježiti svoju kosu nakon izlaganja ljetnim vremenskim uslovima.

Ako ste i sami u potrazi za idealnom frizurom, a volite zavriti u trendove, možda će vas zanimati što kažu stručnjaci za kosu.

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Oni su kao jedan od najvećih jesenskih trendova izdvojili takozvana "tihu frizuru". Ove jeseni sve će biti u znaku slojeva i šiški, a "tiha frizura" spaja ova dva trenda.

Izraz tiho, prema riječima stručnjaka, označava nenametljivu, suzdržanu eleganciju ove frizure. Kažu i da se radi o idealnoj opciji za sve koji žele osvježiti izgled bez drastične promjene dužine kose. Naravno, za frizuru se mogu odlučiti i oni koji žele drastično kratiti kosu.

Kao što je već spomenuto, slojevi su najbitniji dio ove moderne i svestrane frizure, a njen glavni cilj je postići ravnotežu između dužine i stila. Uz frizuru često idu i tanke, takozvane prozirne šiške te slojevi koji uokviruju lice.

Slojeviti i glam zalizani stilovi: Ovo je šest jesenjih trendy frizura

Stručnjaci kažu da popularnost ove frizure raste i zbog činjenice da se lako država i da može osigurati promjenu bez žrtvovanja dužine kose.

Ljepota ove frizure leži i u činjenici da odgovara većini tipova kose i može se prilagoditi svačijem obliku lica i estetici.

U svakom slučaju, radi se o sjajnom odabiru kada želite naglasiti crte lica. Frizura je posebno je prikladna za osobe sa srednje dugom do dugom kosom koje žele svojoj kosi dodati dimenziju i kretanje.

Ako vam se ova frizura čini kao dobra opcija za vašu kosu i stil, pobrinite se da s vašim frizerom budete jasni oko onoga što želite. 

Zatražite frizuru sa slojevima i šiškama koj uokviruju lice, koja pritom ne zahtijeva previše brige oko održavanja i koja će poboljšati prirodnu teksturu vaše kose, piše Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak