Tajni sastojak za najukusnije ćufte i šnicle: U mljeveno meso dodajte ovu namirnicu
Recepata za mljeveno meso ima milion, ali kod nas se najčešće prave pljeskavice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle.
Sva ova jela su vrlo jednostavna za pripremu, ali ipak postoje trikovi koji će im poboljšati ukus.
Ako volite da jedete ćevape ili faširane šnicle, potrebno je da dodate jedan sastojak u smjesu.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Iskusne domaćice su otkrile tajnu, a oni manje iskusni će možda biti i skeptični kada vide o čemu je riječ. Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer.
Koliko god vam djelovalo čudno, probajte, jer šećer balansira ukus jela, pa tako pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Ali ne samo to, dodavanje šećera pomaže da dobijete hrskaviju koricu.
Nemojte da pretjerujete sa šećerom, dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na 1 kg mlevenog mesa.
Ako želite još da poboljšate ukus dodajte i malo ključale vode, piše Stvar ukusa.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.