Vikend je, napravite lagan i ukusan ručak - slane palačinke
Prije šetnje gradom na ugodnim proljetnim temperaturama dok vas sunce obasjava, važno je i dobro se najesti.
Napravite lagan i ukusan ručak.
Od dva do tri jaja umutite palačinke, te dodajte 200 grama glatkog brašna, 400 ml mlijeka i prstohvata soli. Šećer ili koricu limuna ovoga puta nemojte dodavati.
Sastojci:
200 g šunke/salame
200 g tvrdog sira po želji
origano
nekoliko kašika pasiranog paradajza ili pelata (po želji)
Priprema
Pečene palačinke punite naribanim sirom i šunkom te začinite. Donji i gornji kraj svake palačinke savijte prema unutra kako sastojci ne bi curili vani.
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je maslacem pa u nju posložite palačinke. Prelijte ih jednim malim vrhnjem za kuhanje i ako vam je ostalo naribanog sira, posipajte ga po palačinkama.
Pecite 10 – 15 minuta na 200 stepeni i vaš je ručak/večera spreman!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.