Stop flekama od znoja: Spasite svoju odjeću pomoću ovog trika

0
Radiosarajevo.ba
Stop flekama od znoja: Spasite svoju odjeću pomoću ovog trika

Održati bijelu odjeću bijelom ponekad je čini nemogućom misijom. Međutim, ako su vaši omiljeni bijeli komadi postali blijedi, žučkasti ili sivkasti, ne gubite nadu. Čak ni u ovo pretoplo aprilsko doba kad se znojimo malo više od uobičajenog.

Jedna korisnica TikToka podijelila je briljantan trik za oživljavanje bijele odjeće i to bez ručnog ribanja ili nekog drugog fizičkog napora, piše D&D.

Chantel Mila, na spomenutoj društvenoj mreži poznata kao mama_mila_, objavila je video u kojem opisuje svoju metodu i otkriva tajni sastojak - tablete za protezu!

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Ova mama dvoje djece, koja živi u Melbourneu u Australiji, u videu pokazuje bijele majice umrljane znojem koje potom na 30 minuta stavlja u posudu napunjenu vodom u koju je prethodno stavila dvije tablete za protezu. Zatim daje pratiteljima upute da nakon namakanja operu svoju odjeću "kao i obično".

Prema njenom isukustu, ova metoda djeluje jer "tablete za zubnu protezu imaju svojstva izbjeljivanja" i "razbijaju mrlje na bijeloj odjeći". Mnogi su u komentarima podijelili svoje oduševljenje viđenim, a neki su otkrili i svoja iskustva u čišćenju.

"DA!! Također bacite tablete za proteze u WC školjku, sjajno čiste", napisala je TikTokerica Kiwi Washington.

@mama_mila_

🧼 Follow for more time-saving cleaning hacks 🧼 #laundrytok #laundryhacks #cleaninghacks

♬ Let Me Think About It - Ida Corr & Fedde Le Grand

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak