Stari recept za najukusnije hurmašice ikad!

Radiosarajevo.ba
Stari recept za najukusnije hurmašice ikad!
Šta mislite da ovaj vikend vi i vaši najdraži uživate u ukusnim hurmašicama? Nije teško, uz ovaj odličan recept!

Potrebno:

2 jaja
2 šoljice ulja (šoljica od 1 dcl)
2 šoljice šećera
1/2 praška za pecivo
1 kesica vanili šećera
manje od 7 šoljica brašna

Za agdu 

80 dkg šecera
5 šoljica vode
1 limun

Priprema:

Jaja, šećer, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer umutiti viljuškom, postepeno dodavati brašno i umjesiti tijesto. Od tijesta oblikovati kuglice malo ih spljoštiti i utisnuti kako bi poprimile "oblik" (za najbolje "otiske" koristite rende!).

Slagati hurmašice malo odmaknute jednu od druge, jer će narasti prilikom pečenja, u nepodmazanu tepsiju i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 20 min.

Skuhati šećer i vodu, u koju dodate sok limuna. Kuhati oko desetak min i ohladiti agdu. Pečene hurmašice preliti, te poklopiti većom tepsijom da bolje upiju agdu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak