Stalno koristite ovaj sastojak pri čišćenju: Otkriveno je da on jako šteti vašem podu

0
Radiosarajevo.ba
Stalno koristite ovaj sastojak pri čišćenju: Otkriveno je da on jako šteti vašem podu

Koliko puta čistite pod? Imate li neki svoj način koji vam se pokazao jako uspješnim? Znate li da neki proizvodi mogu biti jako ‘opasni‘ za pod? Na primjer, ocat.

Iako je koristan za mnoge kućanske probleme, može lako oštetiti podne obloge, osobito drvene ili nelakirane podove poput vinila ili linoleuma. Limunov sok također se ne preporučuje zbog svoje kiselosti koja može oštetiti podove.

Kao alternativu agresivnim sredstvima za čišćenje stručnjaci preporučuju korištenje pH neutralnog sapuna i krpe od mikrovlakana.

Dvojica državljana BiH optužena za prodaju velike količine droge i oružja

ješavina blagog sapuna i vode može se koristiti za čišćenje tvrdih poliuretanskih podova, porculanskih pločica i kamenih podova, osiguravajući sigurno i učinkovito čišćenje bez oštećenja. Također, redovito metenje ili usisavanje može ukloniti prljavštinu bez potrebe za agresivnim sredstvima za čišćenje.

Izbjeljivač, iako dezinficijens, može uzrokovati nepopravljivu štetu na podovima, skidajući boju i oslabljujući materijal. Ulje također može ostaviti tragove i ostatke na podovima, uzrokujući štetu i privlačeći prljavštinu, prenosi Superzena, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak