Sedam očaravajućih načina za zavijanje palačinki: Možete napraviti čak i ružu, evo kako
Svi smo ludi za palačinkama, ali ono što najviše volimo su one tanke i mekane koje se jednostavno tope u ustima.
Ponekad uživamo u njima dok su još tople, ali ono što je svima poznato jeste da nadjevi čine palačinke još savršenijim.
No, kako bi njihov sadržaj bio što bolje umotan, fanovi širom svijeta smislili su različite načine kako da ih umotaju.
Velika potraga za nestalim muškarcem na Bjelašnici: Šta se dešava treći dan od nestanka meteorologa?
Uvrtanje s jednog kraja na drugi
Ovo je način koji je kod nas najrašireniji. Palačinka se tanko premaže slatkim ili slanim filom i uvije u neku vrstu rolade. Ovaj oblik je vrlo pogodan za jedenje palačinke rukama. Ne zaboravite da preklopite donji dio kako vam fil ne bi iscurio na tanjir, piše Odprta kuhinja.
Preklopljene palačinke
Vrlo jednostavno, pogodno kada se u nadjevu nalaze veći komadi mesa ili povrća. Palačinku stavite na tanjir, po sredini rasporedite fil i prekrijte ga desnim i lijevim krajem palačinke.
Trougao
Oblik najčešći u restoranima. Presavijte palačinku na pola, pa ponovo na sredinu.
'Kocka'
To nam dobro dođe kada jelo bogato napunimo slanim filom i zapečemo u rerni. Po sredini rasporedite fil, pa ga prekrijte sa sva četiri kraja palačinke.
Vrećica
Ovaj način je svakako među ljepšim i originalnijim idejama koje čine iznenađenje na tanjiru. Veoma pogodno za predjelo od palačinki. Zavežite palačinku grančicom vlasca ili blanširanim listom praziluka.
Burritos
Kod ove metode, suprotni krajevi palačinke se lagano presavijaju prema sredini i nastavljamo kao i obično. Također, ovo je savršen oblik za bogate nadjeve i pečenje u rerni, čak i za pohovanje.
Ruža
Ovo je pravi praznik za oči. Svakako najbolje izgleda u slatkim varijantama i predstavlja klasične palačinke u potpuno novom svjetlu. Slažete se, zar ne?
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.