Rješenje za kamenac: Žena namazala česmu ovom namirnicom, zablistala kao nova

0
Radiosarajevo.ba
Rješenje za kamenac: Žena namazala česmu ovom namirnicom, zablistala kao nova

Ukoliko imate problem sa nagomilavanjem kamenca na česmi, pronašli smo savršen trik jedne domaćice koja na ovaj način čisti česmu u kuhinji, a ovo možete primijeniti i na one iznad kade i lavaboa.

Limun se presiječe na pola, a zatim se jedna polovina bukvalno navrne na filter česme gdje izlazi voda i gdje se najviše kamenca i skuplja. Ostavi se ovako par minuta, a zatim skine i pusti vrela voda da teče neko vrijeme. Ostatak limuna iskoristite da namažete na ostale površine česme.

Primijenjujte ovo jednom sedmično i nećete imati problem sa nagomilavanjem kamenca na česmama.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

U nastavku saznajte kako još možete iskoristiti limun za čišćenje.

Očistite dasku za rezanje

Daske za rezanje, bilo da su drvene ili plastične, svakodnevno koristimo za sjeckanje najrazličitijih namirnica. Zato je ponekad teško sa njih očistiti fleke, ali i neutralisati razne mirise, piše SD.

U tom slučaju limun je pravo rješenje. Izrežite ga napola i iscijedite sok na dasku. Utrljajte sok od polovine limuna, a zatim ostavite da odstoji 20 minuta. Kiselina će djelovati na mrlje, ostavljajući svježu, čistu dasku za rezanje. Potom je dovoljno samo da je isperete i osušite.

Alternativa za izbjeljivanje veša 

Izbjeljivači su siguran način za osvježavanje bijelog veša i peškira, ali često mogu smanjiti rok upotrebe tkanina. Zato je limun kao prirodno sredstvo odlično rješenje.

Potrebno je da dodate čistu odjeću u lonac sa vodom u kojoj je isječeno nekoliko kriški limuna, pa da potom sve prokuhate nekoliko minuta. Veš isperite i osušite na uobičajen način.

Da plastične posude zasijaju

Plastične posudice su izuzetno praktične za pakovanje obroka koje ćete ponijeti na posao ili na put, ali odlično su rješenje i za čuvanje ostataka obroka. Ipak, vremenom gube sjaj i na njima se talože mrlje, koje je najbolje očistiti prirodnim sredstvom kakav je limun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak