Riješite se neugodnog mirisa iz kante za smeće uz ovaj jednostavan trik

0
Radiosarajevo.ba
Riješite se neugodnog mirisa iz kante za smeće uz ovaj jednostavan trik

Vruće vrijeme u kuhinji može uzrokovati truljenje otpada i hrane brže nego inače te stvarati neželjene mirise u kanti za smeće i oko nje.

Stručnjakinja za čistoću Sophie na svom je TikToku podijelila dvominutni trik koji će spriječiti neugodne mirise u kuhinji.

Ona je dodala nekoliko kapi ulja eukaliptusa na papirnati peškir. Zatim ga je bacila na dno kante prije nego što je stavila novu vreću za smeće.

"Šta je ovo, Bože spasi": Rijedak fenomen na budvanskoj obali izazvao paniku, a evo o čemu je riječ

Eterična ulja neutraliziraju miris otpadaka

Sophie je odabrala svježi miris eukaliptusa, ali drugi mirisi poput lavande ili limunske trave mogli bi djelovati jednako dobro. Eterična ulja stvaraju mirisnu barijeru koja pomaže neutralizirati miris otpadaka od hrane i smeća.

Ako se voćne mušice skupljaju u blizini kante u vašoj kuhinji, miris mente će ih rastjerati, dok ulja čajevca i citrusa mogu pomoći u borbi protiv bakterija.

Mijenjanje vreće za smeće onoliko često koliko je potrebno pomoći će da se neugodan miris svede na minimum tokom cijele godine. Redovito čišćenje vrućom vodom i deterdžentom također je bitno za sprječavanje nakupljanja mrlja i ljepljivih stvari, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak