Razlozi zbog kojih je hranu bolje čuvati u staklenim nego u plastičnim posudama
Ako je odgovor plastičnim, onda vam preporučujemo da pređete na staklene posude, a evo i zašto.
1. Sigurnost: hemikalije neće zagaditi vaše namirnice
2. Praktičnost: od zamrzivača do rerne, na sto i tako opet
Pojedine vrste stakla su sigurne za držanje u zamrzivaču i za pečenje na visokim temperaturama, a pošto su providne jelo izgleda i dekorativno, tako da jednu posudu možete koristiti u rerni nakon što ste je izvadili iz zamrzivača, a onda je servirati na sto. Staklo ima sposobnost da dugo zadržava toplotu, tako da će vaše jelo pripremano u staklenoj posudi dugo ostati toplo.
3. Prozirnost: jasno vidite svoje namirnice, lako ih nađete
4. Održivost
Staklo je nevjerovatno izdrživo i može se godinama koristiti iznova. Iako je skuplje u odnosu na plastiku, ono traje duže, napravljeno je od održivih sirovina i 100 % ga je moguće reciklirati. Zbog toga se sam trošak prilikom kupovine staklenih posuda potpuno isplati. Bolje je za vas, bolje je za Planetu, mnogo duže traje.
5. Čistoća: namirnice koje se skladište u staklu zadržavaju svojstva
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.