Prejednostavan trik: Kako najbrže isjeckati luk bez imalo muke
Jedna od najdosadnijih stvari kada je kuhanje u pitanju, jeste priprema, odnosno sječenje luka.
Ljudi ovdje uglavnom izgube dosta vremena, a na kraju čak i ne odrade posao kako su zamislili.
Ukoliko vam je potrebno da imate sitne kockice, skoro pa iste veličine, ovaj način sjeckanja će vam to omogućiti.
Oglasila se legenda Mađarske koju su sinoć oživljavali na terenu
Umjesto da ga presiječete na pola, luk zasijecite nekoliko puta, u krug, kao pomorandžu, držeći za vrh, a potom samo isjeckajte ostatak, pišu Nezavisne.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte:
@lyndseymjames ♬ original sound - Lyndseyj
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.