Pet trendova će dominirati ove jeseni: Nešto od ovoga sigurno već imate u ormaru

0
Radiosarajevo.ba
Pet trendova će dominirati ove jeseni: Nešto od ovoga sigurno već imate u ormaru

Jesen je pred vratima, a sa njom stižu i novi modni trendovi koji će osvježiti vaše garderobere i unijeti dozu elegancije i stila u svakodnevne kombinacije.

Ove sezone, modna scena bit će ispunjena upečatljivim komadima, neočekivanim krojevima i teksturama koje slave individualnost i kreativnost.

Od odvažnih boja do retro elemenata, ovi trendovi će dominirati i inspirisati vas da eksperimentišete sa sopstvenim stilom. U nastavku otkrivamo pet ključnih trendova koji će obilježiti jesenju modnu sezonu koja je pred nama.

Park u BiH pretvoren u djelo Vincenta Van Gogha: Pogledajte kako izgleda naša "Zvjezdana noć"

1. Ženska odijela

Kroz historiju elegantna odijela bila su rezervisana samo za muškarce, baš kao i visoke pozicije moći u poslovnom svijetu. Danas situacija se umnogome promijenila – sve više žena nalazi se na rukovodećim mjestima, radi svoj posao iz snova i nezaustavljivo se penje do samoga vrha društvene ljestvice. 

Kao ultimativni modni odraz ženske moći javlja se ženska varijanta odijela, koja u ovom slučaju ne mora nužno da bude rezervisana za formalne prilike. Monohromatski setovi odijela mogu biti sačinjeni samo od pantalona i sakoa, a fantastični dodaci tome bili bi strukirani matching prsluk, kravata i moćne potpetice.

Trenutno najpopularnija odijela jesu ona u oversize kroju koja nešto manje odišu strogoćom, a više odaju utisak urbane i neustrašive dame koja u svakom trenutku zna šta želi. Uvijek dobra podloga za ovakvu kombinaciju jeste neprevaziđena obična bela košulja, ali i jednobojna majica ili bluza daje podjednako dobar efekat.

Cipele na štiklu slobodno možete zamijeniti trendi baletankama ili patikama.

2. Predimenzionirani kožni mantil

Mantili su neizostavni dio svake jeseni; idealni za trenutno vladajuće vremenske uslove, lagani i udobni, svojim sofisticiranim krojem upotpunjavaju svaki look.

Foto: Screenshot: Kožni mantil

Najnoviji trend koji je ovoga septembra potpuno zaludio svijet mode jeste kožna varijanta ovog vanvremenskog komada. Kožni mantil i najobičnijem izdanju daje na zanimljivosti i učinit će da se za vama svako okrene.

Bilo da je u crnoj ili nekoj upadljivoj boji poput bordo crvene, ovaj komad odjeće je pravi statement piece koji svaka it djevojka treba imati u svom garderoberu.

3. Gole noge

Iako je ljeto prošlo, modni znalci kažu da ove jeseni ne treba da sakrivamo svoje noge.

Kratke suknje i haljine popularnije su nego ikada, a osim što vizuelno stanjuju i izdužuju noge, sjajan su saveznik u kombinovanju najženstvenijih jesenjih autfita.

4. Crveni detalji

Bordo tonovi su postali popularni ove sezone, a crvena boja sada prijeti da sa svim svojim nijansama preuzme ozbiljan primat kada su u pitanju ovogodišnji jesenji trendovi.

Možete kombinovati autfit koji se sastoji iz nekoliko crvenih detalja poput tašne, obuće i kardigana, ili se pak odlučiti za jedan mali ali efektan detalj koji će svojom jarkom bojom razbiti monotoniju ijcelog stajlinga.

5. Zvoncare su ponovo in

Farmerke sa 'zvonastim' nogavicama postale su popularne s kraja devedesetih ka ranim dvijehiljaditima, da bi jednog trenutka bile označene kao potpuni modni promašaj od koga sve dame bježe. 

Foto: Pinterest: 'Zvoncare'

Ipak, slavne zvoncare ove godine doživjele su svoj veliki comeback i može se reći da su voljenije nego ikada. Mogu se kombinovati sa običnim majicama i košuljama, a najbolji saveznik u svakom autfitu koji podrazumijeva zvoncare definitivno je oversajz sako.

Ove farmerke toliko su versatilne da se podjednako dobro pokazuju kao sastavni dio poslovnog, ali i izlaznog stajlinga, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak