Ovu ženu zovu "heroinom": Našla je efikasan način da otjera paukove iz svoje kuće

1
Radiosarajevo.ba
Ovu ženu zovu "heroinom": Našla je efikasan način da otjera paukove iz svoje kuće

Lucy Kalice oglasila se na društvenim mrežama i podijelila trik kako tjera paukove iz svoje kuće. U svojoj snimci, koja je prikupila više od 121.000 lajkova, kaže: "Ako ste neko ko mrzi pauke, onda je ovaj video za vas.

Pokušavam zaštititi svoju kuću od pauka uljem čajevca. Namjeravala sam koristiti ulje paprene metvice, ali ga nisam imala pri ruci, ali ulje čajevca obavlja isti posao.", prenosi Mirror.

U videu se može vidjeti kako utapkava ulje čajevca na vatu prije nego što obriše okvire vrata i prozora. Ona dodaje: "Uradila sam to za stražnja vrata, ulazna vrata, a onda sam prešla na prozore.

Senidah održava koncert u Beogradu: 'Nisam zvala Dinu Merlina da mi bude gost, bilo me strah'

Možda znate, a možda i ne, trenutno je zapravo sezona paukova. Svakodnevno sam toga svjesna i pauci iskaču na sve strane, nadajmo se da će ovo uspjeti."

Prema Pest UK-u, kraj ljeta i početak označava početak sezone paukova jer stvorenja ulaze u zatvorene prostore u potrazi za skloništem i toplinom. Podržavajući Lucyin savjet, izjava na njihovoj web stranici glasi: "Jaki mirisi prirodan su način da odvratite pauke od ulaska u vaš dom. Mirisi kao što su limun, limeta, narandža i bilo što s jakom aromom citrusa, pomažu u odbijanju pauka. Također, ulje eukaliptusa, čajevca ili ulje paprene metvice, piše Jutarnji List.

@lucykalice

Gorgeous gorgeous girls spider proof their house in spider season 💁🏼‍♀️ learnt this hack from @Purdy & Figg | Cleaning Hacks #cleaning #cleantok #cleaningmotivation #cleanwithme #spiderseason #cleaninghacks #cleaningtipsandtricks #spiderrepellent

♬ original sound - LucyKalice

"Ocat je još jedan jak miris koji pomaže u odbijanju pauka, ali većina ljudi nije previše oduševljena njegovim mirisom. Protrljajte ili poprskajte oko prozorskih dasaka i vrata ovim mirisima kako biste spriječili paukove da uđu."

Komentirajući Lucyin video, jedan je korisnik rekao: "Tekućina za pranje posuđa s uljem čajevca i vodom u boci s raspršivačem funkcioniraju svaki put, najbolja stvar ikada za paukove."

Drugi korisnik je dodao: "Jučer sam vidio četiri u istom dijelu dnevnog boravka u razmaku od 15 minuta, jedan mi je bio veći od dlana. Volio bih da pretjerujem." Treći korisnik je rekao: "Svaki pramen kose koji me golica na licu ili vratu odmah me natjera da pomislim da je pauk na meni."

Još je jedan korisnik dodao: "Učinio sam ovo i obrisao cijelu kuću uljem paprene metvice nakon što sam imao dva čudovišta u kući."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak