Ovo je dokaz da je priroda čudo: Snimljena riba koja izgleda kao nešto iz filmova strave i užasa

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je dokaz da je priroda čudo: Snimljena riba koja izgleda kao nešto iz filmova strave i užasa

Videozapis objavljen na internetu stvorio je novu fobiju kod ljudi, strah od onoga što se skriva u okeanima. Klip prikazuje malu ribu s velikim ustima kako proviruje iz male rupe u pijesku.

Na prvi pogled, čini se da je video snimljen pod vodom, ali ubrzo se otkriva da je ribin dom zapravo u maloj potopljenoj rupi na plaži, a par je na nju naišao tokom noćne šetnje.

Moguće je da je ribina rupa obično pod vodom, ali ju je sad otkrila oseka, s obzirom na to koliko je ostatak pijeska bio mokar. Par, koji na YouTubeu djeluje pod imenom BurrupandAway, može se vidjeti kako oprezno pruža osti prema ribi dok ona promatra svojim svijetloplavim očima. Kada je koplje dotaklo vodu, riba ga je polako proučila, pokušala gricnuti, a zatim brzo nestala u svojoj rupi.

Sveštenik sa Pala optužen da je prodavao lažne diplome: 'Nabavljao ih po povoljnim cijenama'

Iako riba očito nije bila zainteresirana za druženje, mnogi su gledatelji ostali užasnuti videom. Nakon što je videozapis prvotno podijeljen na YouTube kanalu BurrupandAway, ponovno je objavljen na Instagramu s natpisom: "Zamislite da skoro stanete na ovo čudovište dok hodate blatnim ravnicama na udaljenom otoku noću!"

Psihotičan izgled

Premotajte na 16:43 ako želite samo da vidite kako ova riba izgleda.

Jedan komentator napisao je: "Ovo je materijal za noćne more", dok je drugi komentirao: "Vrisnuo sam kad sam je vidio."

Treći je u šali dodao: "U današnjoj epizodi zašto se bojim okeana". A bilo je i komentara na njen pomalo psihotičan izgled.

Mnogi su komentirali da je riba vjerovatno vrsta čeljustaša. Ove male ribe obično se nalaze u obalnim područjima i žive u malim rupama u pijesku.

Konkretno, ova riba izgleda kao crni čeljustaš ili Opistognathus inornatus, koji se često nalazi u Australiji. Endem je sjeverozapadne obale Australije i može narasti do dužine od oko 55 cm, što ih čini prilično velikim čeljustašima.

Čeljustaši su također poznati po tome što inkubiraju svoja jajašca i mlade u svojim ustima, što može biti ili zastrašujuće ili simpatično, ovisno o vašem pogledu na to.

Iako čeljustaši nisu ozbiljna opasnost za ljude, najbolje je držati se podalje jer mogu biti teritorijalni oko svojih rupa. Neke vrste čak su poznate po tome što pljuju pijesak i kamenčiće na uljeze, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak