Ove tri pasmine nisu za porodicu sa djecom: Grizu i mogu ih povrijediti

2
Radiosarajevo.ba
Ove tri pasmine nisu za porodicu sa djecom: Grizu i mogu ih povrijediti

Upoznajte se sa savjetima poznatog dresera pasa Willa Athertona, koji upozorava roditelje na tri pasmine pasa koje ne bi preporučio za porodicu s djecom.

Sa više od 900.000 pratitelja na TikToku, Atherton redovno dijeli korisne savjete o dresuri, ali njegove nedavne izjave ističu važnost sigurnosti najmlađih.

Prema njegovim riječima, određene pasmine mogu predstavljati ozbiljnu opasnost za djecu. Saznajte koje su to pasmine i zašto je važno pažljivo razmotriti izbor ljubimca u vašem domu. 

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

Belgijski ovčari podvrste malinois

Iako je malinois poznat po izvanrednim sposobnostima u poslušnosti i treniranju, Will ne smatra da je ova pasmina prikladna za porodicu s djecom.

"Grizu djecu, mogu ih povrijediti, nemaju prekidač za gašenje i stalno žele biti u pokretu", upozorava Will.

Kavkaski ovčar

Will je posebno upozorio na kavkaskog ovčara, ali je napomenuo da "bilo koja velika pasmina čuvara ovaca ili krava" može predstavljati probleme. "Iako mogu biti zaštitnički nastrojeni prema porodici, puno su prikladniji za život na farmi.

Ako ih pokušate smjestiti u kuću, mogli bi izgubiti strpljenje ili ne biti sposobni udaljiti se od djece koju smatraju frustrirajućom", objasnio je Will, dodajući da to često može dovesti do ugriza.

Argentinska doga

Will je rekao da "voli pasmine mastifa", ali od svih njih najviše čuje da argentinska doga "nije za život s djecom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak