Ovaj predmet je prava stvar za tjeranje mrava iz vaše kuće: Imamo ga svi u kupatilu

3
Radiosarajevo.ba
Ovaj predmet je prava stvar za tjeranje mrava iz vaše kuće: Imamo ga svi u kupatilu

Svi volimo uživati u lijepom vremenu, no s jačim zrakama sunca obično dolaze i brojni kukci poput dosadnih mušica ili mravi koji se najčešće nastane u kuhinji.

Ako poput mnogih izbjegavate koristiti skupa i štetna komercijalna sredstva za ubijanje insekata, obožavatelji popularne "kraljice čišćenja" Mrs. Hinch imaju rješenje koje će vas stajati samo nekoliko eura.

U Facebook grupi koja okuplja fanove gospođe Hinch jedna je korisnica napisala da sve što trebate da se riješite mrava vjerovatno već imate u svom ormariću u kupatilu, a riječ je o puderu u prahu.

Historijski dan za sarajevski ćevap: Junak svakog roštilja u BiH od danas zakonom zaštićen

"Puder protiv mrava mi je jedno od dražih otkrića! Stvarno djeluje" napisala je. Objasnila je i da ga je nekoliko godina zaredom u maju posipala oko mjesta gdje mravi ulaze u stan, a sada je nekoliko godina mirna.

"Može se koristiti bilo kakav talk" dodao je jedan korisnik. Treći je podijelio: "Ja pospem talk oko ulaznih vrata i djeluje!"

A kako bi se na dulje vrijeme spriječio dolazak mrava, korisnici kažu da puder pospu i po pragovima i prozorskim daskama.

"Otkad to radim, nemam problema s mravima" komentirala je još jedna osoba, prenose 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak