Osvježivači nisu potrebni: Uzmite samo jedan sastojak iz kuhinje da bi vam kuća mirisala

1
Radiosarajevo.ba
Osvježivači nisu potrebni: Uzmite samo jedan sastojak iz kuhinje da bi vam kuća mirisala

Kažu da miris ima snažan utjecaj na naše emocije i sjećanja. Stručnjaci kažu da i utječe na raspoloženje, pa zato ne čudi da svi žele da im dom miriše uvijek dobro.

No, kako održavati dom mirisnim skoro uvijek? Jedna žena je na internetu objavila kako je otkrila šta u tome pomaže i ostala šokirana. Naime, ne radi se ni o kakvim osvježivačima, već o običnom alkoholnom sirćetu kojeg sigurno imate kod kuće.

Dakle, osim što alkoholno sirće ima veliku primjenu u čišćenju doma, on pomaže i da vaš životni prostor bude mirisan. Može li bolje? No, jedna pratiteljica odgovorila je toj ženi da ona izbjegava čistiti dom sirćetom jer ima jaki miris, pa je izrazila čuđenje kako nešto takvo može utjecati na lijepi miris doma.

Nova višemilionska investicija najbogatijeg biznismena na istoku BiH

Žena joj je odgovorila da se ne brine i da kad čisti dom sirćetom, uključi i aromatično bilje i voće. Kore i začinsko bilje citrusa, poput ruzmarina, ali i borovih iglica, kada se stave u sirće stvaraju mirisno sredstvo za čišćenje koje osvježava prostor i prikriva kiselkasti miris sirćeta, pa ovu fantastičnu namirnicu možete i dalje koristiti bez ikakvih problema.

Koji je postupak? Trebate samo nekoliko tegli. U svaku od njih stavite različiti sastojak koji bi trebao dati miris (u jednu stavite limun, u drugu ruzmarin...) Prelijte sirćetom, dobro zatvorite tegle i ostavite da odstoje 24 sata. Sutradan ih procijedite kroz lijevak i cjedilo, pa tekućinu vratite u teglu. Vaše aromatizirano sirće je spremno za upotrebu. Hoćete li isprobati?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak