Ofarbali ste se i niste dobili boju kose koju ste željeli? Ovo će vam pomoći da riješite problem

0
Radiosarajevo.ba
Ofarbali ste se i niste dobili boju kose koju ste željeli? Ovo će vam pomoći da riješite problem

Ovi prirodni trikovi će vam omogućiti da brzo i efikasno riješite problem neželjene boje kose, a istovremeno ćete joj pružiti i potrebnu njegu.

Mnoge žene su se barem jednom vratile razočarane iz frizerskog salona kada boja kose nije ispala onako kako su željele. Međutim, ne morate se opredijeliti za novu boju koja će oštetiti vašu kosu ili trošiti novac na skupe tretmane.

Vitamin C s vrućom vodom

Ovaj popularni trik koristi i Kim Kardashian. Izmrvite nekoliko tableta vitamina C, najbolje onih od 500 miligrama, i pomiješajte ih s običnim šamponom. Dobro promućkajte, operite kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Zatim temeljito isperite dok voda ne postane bistra.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Preporučuje se ponavljanje ovog postupka dva puta sedmično.

Sirće s vodom

Pomiješajte jednake količine tople vode i alkoholnog sirćeta. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje deset minuta. Nakon toga, temeljito isperite, pazeći da ne dođe u kontakt s očima.

Domaća maska od jabukovog sirćeta

U jednoj posudi pomiješajte četiri kašike jabukovog sirćeta i toplu vodu. Dobro promiješajte i nanesite na kosu. Umasirajte i pokrijte kosu kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom te ostavite da djeluje nekoliko minuta. Zatim temeljito isperite.

Šampon protiv peruti sa sodom bikarbonom

Odaberite kvalitetan šampon protiv peruti koji sadrži selen-sulfid, a zatim dodajte sodu bikarbonu. Pomiješajte jednake količine šampona i sode pa nanesite na kosu. Ostavite da djeluje pet minuta, a zatim temeljito isperite.

Med i cimet

Med je poznato prirodno sredstvo za posvjetljivanje kose, a u kombinaciji s cimetom daje odlične rezultate. Pomiješajte mljeveni cimet s istom količinom meda da dobijete pastu. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje dva sata, a zatim dobro isperite i obavezno stavite regenerator, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak