Nezaboravan ukus: Mekana pogača s jogurtom gotova za 20 minuta
Ništa kao kada kuća zamiriše na vruću, domaću pogaču!
Ovaj miris podsjeća na djetinjstvo i bakin stari šporet, ali i recepte koji su bili bez mane. To je svakako ključni detalj ako želite ukusan hljeb, a mi vam donosimo baš takav recept - savršen!
U pitanju je pogača koja se pripema s jogurtom koji tijestu daje divnu mekoću i besprijekoran ukus.
Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje
Sastojci: 2 jajeta, 2 dl jogurta, 230 gr brašna, 130 ml suncokretovog ulja, pola praška za pecivo, 1. kašičica soli.
Priprema: Mikserom umutite jedno jaje i jedno bjelance, dodajte jogurt i 130 ml ulja. Ovoj smjesi dodajte 230 gr mekog brašna, prašak za pecivo, so i sve izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini.
Pleh veličine 20x30 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa preručite smjesu. Premažite umućenim žumancem i pecite u zagrijanoj rerni na 230 stepeni oko 15 min.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.