Neugodan miris ispod pazuha na odjeći nakon pranja? Ovo su dva trika kako se riješiti ovog problema

0
Radiosarajevo.ba
Neugodan miris ispod pazuha na odjeći nakon pranja? Ovo su dva trika kako se riješiti ovog problema

Svi znaju da se majice, bluze ili košulje od osjetljivih tkanina ne smiju prati u mašini za veš na visokim temperaturama.

Najčešće su preporuke da se peru na temperaturi od 30 stepeni ili čak u hladnoj vodi. U tu skupinu spadaju osjetljivi komadi od sintetičkih materijala, razna pletiva, ali i finiji svileni komadi te poliesterske muške košulje.

Međutim, dogodi se da zbog niske temperature pranja odjeća koja je nakon nošenja imala miris znoja ispod pazuha - i nakon pranja smrdi. Evo dva načina koja će pomoći u rješavanju ovog problema.

Uživo iz Guimaraesa sa meča baraža za Svjetsko prvenstvo: Portugal - Bosna i Hercegovina 14:10 HT

Prvi je na suhi prljavi komad odjeće prstima utrljati malo tekućeg deterdženta za pranje veša. Dobro natapkajte kritično mjesto pa ubacite u mašinu i perite na uobičajen način, ali bez omekšivača. Također, vodite računa da perilicu ne prepunite. Idealno je da je puna dopola.

Drugi način je da problematični komad properete nakratko ručno u kadici s vodom u koju ste dodali pola čepa tekućeg deterdženta ili prašak. Dodatno protrljajte pazušni dio na odjevnom predmetu pa ga operite u mašini za odjeću kao što je objašnjeno u prvom primjeru, piše portal Dom i Dizajn

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak