Nema ništa bolje od kljukuše: Spremite je u sarajevskoj verziji

0
Radiosarajevo.ba
Nema ništa bolje od kljukuše: Spremite je u sarajevskoj verziji

Kljukuša je jelo je voli cijela BiH, a u Sarajevu se sprema na malo hrskaviji način. 

Sarajevo je grad mnogih jela, a bosanskohercegovačka kuhinja je jedna od najboljih na svijetu.

Ukusi koji mame, a jednostavnost pripreme je odlika zašto su ovi recepti popularni širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona. 

Tuga: Nakon mjesec dana borbe za život preminuo radnik "Elektro-Hercegovine"

Sarajevska kljukuša mora biti tanka i hrskava, a na stolu će nestati za par minuta. 

Sastojci

  • 3-4 kašike brašna
  • 4 krompira
  • luk
  • sol i biber
  • kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo

Napravite teletinu kakva će se pamtiti zauvijek: Uradite ove stvari i dobit ćete najsočnije pečenje

Priprema

1. U posudu izrendati krompir i luk, te dodati brašno.

2. Izmješati sve sastojke dobro, bez grudvica, dodati sol i biber, kašiku ulja i prašak za pecivo. 

3. U pouljenu tepsiju izliti sastojke, te peći na 220 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni, nekih 20-ak minuta. 

4. Zadnjih par minuta, premazati kljukušu puterom i ostaviti da se zapeče još pet minuta. 

Poslužite uz salatu i jogurt, po želji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak