Nekoliko prirodnih maski za suhu kožu

Radiosarajevo.ba
Nekoliko prirodnih maski za suhu kožu
Za suhu kožu postoji nekoliko maski koje se mogu vrlo lako pripremiti. Ove maske će nahraniti vašu kožu, hidrirati je i učiniti glatkom i elastičnom.

Maska od banane, meda i sode bikarbone

Za pripremu korisne prirodne maske, jednostavno pomiješajte pola zrele banane, kašičicu sode bikarbone i kašiku meda. Med će nam navlažiti kožu, banana će obezbijediti potrebne vitamine, a soda bikarbona će ukloniti mrtve ćelije, prenosi Ženski magazin.

Primjena: Ostavite mirisnu masku 15 minuta i isperite lice mlakom vodom.

Maska od zobenih pahuljica, bijelog i kokosovog ulja

Ova maska za lice savršeno djeluje protiv dehidracije kože. Jednu kašiku zobenih pahuljica, po mogućnosti fino mljevenih, pomiješajte sa kašikom kokosovog ulja. Kokosovo ulje čini kožu vlažnom i glatkom, a zob je u uluzi pilinga.

Primjena: Nanesite masku za lice i neka odstoji najmanje 10 minuta.

Maska od avokada, aloe vere i maslinovog ulja

Dobro očistite pola avokada, dodajte kašičicu maslinovog ulja i kašiku aloja vera gela. Avokado je pun antioksidanata, maslinovo ulje je poznato po svojim pomlađujućim efektima, a aloja vera omogućava dezinfekciju i revitalizaciju. Koža lica će biti mekana i nakon upotrebe maske.

Primjena: Masku pažljivo nanesite na lice. Nakon 15 minuta je uklonite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak