Napravite ukusnu i mirisnu čorbicu
Jedna od zdravih čorbica je i kraljevska koja se priprema bez mesa. Za ovu supicu vam je potrebno:
4 krompira, korijen celera, manji praziluk, glavica crnog luka, mrkva, manja glavica karfiola, 0,4 dl ulja, 2 kašike sitno sjeckanog peršuna, 1 dl pavlake
Priprema:
Crni luk i praziluk sitno isjeckajte i dinstajte na ulju. Dodajte na kockice isječen celer, krompir, karfiol i mrkvu, pa sve zajedno još malo dinstajte. Kad omekša, dodajte peršun i dodajte vodu.
Kuhajte dok sve povrće ne omekša, a onda propasirajte. Posolite i pobiberite po ukusu i na kraju začinite umućenom pavlakom.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.