Napravite bogatu pileću čorbu
Brz način života često nas tjera da konzumiramo instant hranu koja nam oduzima energiju i istovremeno ne daje mnogo osim privremene sitosti.
Zato danas se potrudite pripremiti bogatu pileću čorbu za koju vam je potrebno:
300 g piletine
150 g povrća (mrkva, celer, peršun, praziluk, karfiol)
1 i 1/4 l supe od kostiju
40 g masnoće
20 g brašna
40 g luka
bijeli luk
5 g ljute paprike
1/2 dl bijelog vina ili soka od limuna
1/2 dl kisele pavlake
žumance
lovorov list, celer
so
Priprema
1. Piletini odstranite kosti, meso isijecite na komadiće i dodajte sitno sjeckano povrće. Sve stavite u supu od kostiju i kuhajte na laganoj vatri.
2. Posebno pripremite svijetlu zapršku od brašna, luka, bijelog luka i paprike, zalijte hladnom vodom i dodajte u supu. Posolite, dodajte lovorov list. Čorbu na kraju zakiselite limunovim sokom ili vinom, prelijte kiselom pavlakom sa žumancetom i po želji dodajte sjeckan celer.
Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.