Najtraženija frizura u 2023. godini: Na TikToku je sve popularnija, kosa izgleda gušće i zdravije

0
Radiosarajevo.ba
Najtraženija frizura u 2023. godini: Na TikToku je sve popularnija, kosa izgleda gušće i zdravije

Ako već niste naišli na TikTokovu trenutno omiljenu frizuru, 'butterfly' frizuru, sasvim sigurno ćete to učiniti.

‘Neuredni’, isprekidani slojevi bili su u trendu posljednjih nekoliko sezona, ali u posljednje vrijeme uredni slojevi dobivaju na popularnosti i udružuju se s volumenom iz 90-ih kako bi stvorili prekrasnu frizuru koja je jednako lijepa kako i zvuči.

Tim na kozmetičkoj platformi Cosmetify izračunao je brojke kako bi predvidio najpopularnije trendove kose za ljeto 2023., a na vrhu s najviše mjesečnih pretraživanja je frizura u obliku leptira.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Frizura, koja je zabilježila porast interesa od 90.233 posto tokom prošle godine, trenutno ima 6.600 posjeta svaki mjesec, tako da očito ljudi žele znati više o samoj frizuri.

Dakle, što je zapravo 'butterfly' frizura? Ideja je da šišanje spaja kraću frizuru do vrha, s ošišanim, voluminoznim lepršavim slojevima i glatkim pramenovima do brade koji uokviruju lice.

U osnovi, završen izgled trebao bi vam dati nešto šarma i oblik kroz vrh kose, u kombinaciji s raspuštenim i voluminoznim pramenovima kroz krajeve. Nešto poput gornjeg i donjeg krila leptira.

“To je ažurirana verzija klasičnog 'Rachel' stila iz Prijatelja i klasičnog slojevitog izgleda iz 90-ih koji svi ponovno volimo,” objašnjava frizer slavnih Jay Birmingham za Glamour.

Stil djeluje na ravnu i kovrdžavu kosu, dajući dodatnu strukturu zahvaljujući dvostrukoj dužini. Za kovrdžavu kosu, šišajte uvojak po uvojak kako biste stvorili savršeni kraći oblik na vrhu, prije nego što se suzite prema dolje u duže uvojke.

Bonus je u tome što nudi fantastičnu svestranost za one od nas koji razmišljaju o kraćoj kosi, ali bez drastičnog skraćivanja.

“Također je savršen za svakoga ko želi da im kosa izgleda gušće i punije bez gubitka dužine,” kaže Jay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak