Na ovome će vam vaše biljke biti zahvalne: Ovo su upute za pravljenje sistema za vodosnabdijevanje

1
Radiosarajevo.ba
Na ovome će vam vaše biljke biti zahvalne: Ovo su upute za pravljenje sistema za vodosnabdijevanje

Osigurati dovoljno vode za svoje biljke dok ste na odmoru je većinom nemoguć zadatak ako nemate osobu koja će vam doći i zalijevati dok vas nema.

Stručnjak za vrtlarstvo Simon Akeroyd podijelio je jednostavnu i učinkovitu metodu kako osigurati da vaše biljke ostanu dobro zalivene dok ste odsutni, koristeći predmete koje vjerovatno već imate kod kuće.

Akeroydovo inovativno rješenje uključuje stvaranje domaćeg sistema za navodnjavanje kapanjem pomoću plastične boce i nekoliko drugih kućanskih predmeta.

Otkrivaju se novi detalji: Šta je atentator na Trumpa radio prije napada?

Kako napraviti sistem za navodnjavanje?

Započnite paljenjem mirisnog štapića i pažljivo upaljenim štapićem probušite malu rupu nisko na bočnoj strani plastične boce. Zatim probušite još jednu rupu u poklopcu boce.

Umetnite štapiće za uši: Prerežite štapić na pola. Umetnite jednu polovicu u rupu na bočnoj strani boce, a drugu polovicu u rupu na poklopcu. Štapići djeluju kao fitilji, pomažući u kontroli protoka vode.

Napunite bocu vodom. Provjerite brzinu protoka vode. Brzinu protoka možete prilagoditi laganim izvlačenjem štapića vate u poklopcu. Što ga više izvlačite, to će voda brže kapati.

Nakon što postignete željeni protok, postavite svoju kapaljku pored biljaka. Pazite da voda polako i ravnomjerno kaplje na tlo, piše 24Sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak