Muza Madoninih mišića otkriva svoje tajne (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Muza Madoninih mišića otkriva svoje tajne (VIDEO)


Septembar je idealan mjesec za početak vježbanja - a savjeti Madonnine osobne trenerice ohrabrit će vas u tome.

Ona je čarobni napitak koji Madonni daje snagu na sceni, tijelo Gwyneth Paltrow priprema za snimanje Iron Mana, a Stelli McCartney pomaže da se vrati u pred-porodiljno izdanje. Osobna trenerica Tracy Anderson najveći je neprijatelj kozmetičke hirurgije i zato se njezini savjeti slušaju od Londona do Los Angelesa.

"U svakoj se ženi krije model Victoria's Secreta. Vlastito tijelo možete stvoriti. Mišić je kao glina - direktno ocrtavaju pokrete koje u njih uložite", pojasnila je svoju uspješnu filozofiju trenerica Anderson. Sve je u načinu na koji žene razumiju svoje tijelo, kaže Tracy.

Većina ljudi nema nikakav plan vježbanja pa rade bez da u stvari znaju kako i zašto, a to je glavni razlog što u većini slučajeva sve krene krivo. Predanost je jedna stvar, ali suludo jurcanje po teretani i skakanje s jedne na drugu spravu samo će zbuniti vaše tijelo.

"Najbolja je serija od 13 do 20 pokreta za koje znate služe tačno određenoj svrsi i pomažu probuditi mišiće. Rješavanje problematičnih tačaka je stvar strategije. Morate korisiti svaki mišić."

Andersonova upozorava kako je potrošnja kalorija ipak stvar genetike, ali da je ključna stvar mišićna struktura i način na koji ju mijenjate. "To nije nešto s čime se rodite. Sagorijevanje kalorija nije toliko bitno kao mišićna struktura - svi imamo različite slabe tačke koje su najvidljivije kod starenja i na kojima se stvara i nakuplja salo."

Nakon deset godina istraživanja, ova trenerica je stvorila jedinstvenu spravu za oblikovanje tijela - The Hybrid Body Reformer, a patentirala je i oko 2.800 pokreta za vježbanje. "Stvorila sam vrlo specifičan tip vježbanja i mogu promijeniti svačije tijelo, bez sumnje", sigurna je u sebe Tracy.

Za početak, poslušajte savjete:
Budite dosljedni - vježbanje nije šala
Budite usredotočeni - ne pijte vodu svakih nekoliko minuta tokom vježbanja jer se nećete moći povezati s vlastitim tijelom
Budite mentalno pripremljeni - mentalna spremnost poboljšava učinak vježbanja
Budite realni - postavite ciljeve koje možete ostvariti
Budite iskreni - izaberite program koji će vam pružiti ono što želite postići, ako ne želite izgledati kao bodybuilder nemojte pretjerivati s utezima

A sada pogledajte nekoliko osnovnih vježbi za sretan početak:

http://www.youtube.com/watch?v=lI6ucRl_BPw

metro-portal.hr/radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak