Modni stilista otkrio koja je najveća greška u oblačenju koju prave žene poslije 35

2
Radiosarajevo.ba
Modni stilista otkrio koja je najveća greška u oblačenju koju prave žene poslije 35

Poznati američki stilista Brad Goreski imao je 12 godina kada je prvi put uzeo u ruke časopis Vogue. U tom trenutku rodila se njegova ljubav prema modi. Sudbina je htjela da godinama kasnije dobije praksu u Vogueu, kao student historije umjetnosti.

Na kraju je napredovao do pozicije asistenta, a ubrzo je počeo da radi za slavnu stilistkinju Rachel Zoe, nakon čega je polako stekao svoje klijente. 

Kada je u pitanju stil, Brad kaže da je pod velikim uticajem najveće greške u oblačenju koje žene prave poslije 35.

Pitali smo ministra Heleza da li će glasati za novog direktora SIPA-e: 'Prvo sjednica, pa dalje'

Prema njegovim riječima, onda se previše vežemo za staru odjeću u ormaru. Ono što nam je bilo interesantno sa 25 ili 30 godina, vjerovatno nećemo nositi sa 35 ili više, ali još uvijek ne vadimo iz ormara odjeću koju smo prerasli i fizički i psihički.

Važno je redovno pregledati garderobu. Pogledajte sve komade i izvucite ono što niste nosili mjesecima. Na taj način ćete postati svjesni šta imate u svom ormaru i šta bi zapravo trebalo da dodate u svoju garderobu. Stvorit ćete novi prostor za novu odjeću koja će vam savršeno pristajati, kaže stilista koji dva puta godišnje čisti svoj ormar kako bi se uvjerio da postoje samo komadi koje zaista voli i želi da nosi, prenosi Zadovoljna.hr.

Brad ističe da ne treba da brinemo o godinama i da se oblačimo onako kako želimo, bez obzira na mišljenje drugih ljudi. Važno je ostati vjeran sebi. Ne dozvolite da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je da pomjerate granice, zaključuje stilista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak