Ljetni sataraš: Užitak za nepce
Za neke je sataraš posebno jelo, a za mnoge spas jer se može pripremati i dan ranije, a njegova priprema ne oduzima mnogo vremena.
Sastojci
500 g paprike
500 g paradajza
1 veća glavica luka ili nekoliko malih
5 kašika ulja
1 kašika šećera
so, biber i Vegeta
Priprema
Papriku očistite i narežite na manje komadiće, a luk na listiće. Očistite sjemenke iz paradajza i narežite ga.
U širokoj tavi na ugrijanom ulju blago ispržite luk, dodajte šećer, a nešto kasnije i pripremljenu papriku.
Kad paprika malo omekša, umiješajte paradajz i Vegetu pa nastavite pirjati sve dok sva tekućina ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite.
Sataraš možete jesti uz rižu, pire krompir...
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.