Liječenje matičnim ćelijama je budućnost medicine

Promotivni tekst

Matične ćelije iz pupčanika su najlakše dostupan izvor matičnih ćelija. Stare tek devet mjeseci, često se dijele brže i sposobnije su za život nego što je to slučaj kod odraslih matičnih ćelija, saopćila je banka matičnih ćelija Future Health Biobank.

Dakle, potpuno su zaštićene od vanjskih utjecaja i starenja, a imaju mogućnost da prerastu u 220 tipova ćelija u našem tijelu. Zato su tako jedinstvene i dragocjene. Za razliku od matičnih ćelija iz koštane srži koje se prikupljaju izuzetno bolnom i invazivnom metodom, Iako kažemo da je porod jedinstvena prilika za uzimanje matičnih ćelija, postoji šansa za osiguravanje zdravije budućnosti vaše porodice i na drugačiji način.

U zubnoj pulpi mliječnih, ali i zdravih zuba odraslih postoje ćelije koje imaju sposobnost diferencijacije i samoobnavljanja što im daje velik regenerativni potencijal.

Future Health je prvi započeo sa pohranjivanjem ćelija zubne pulpe u BiH. 

Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti, kada govorimo o prevenciji bolesti.

Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu          Foto: Future Health Biobank

Matične ćelije će u potpunosti odgovarati osobi od koje su uzete, a braća ili sestre takođe mogu imati koristi od istog uzorka.

Više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta i najpotpunija lista akreditacija dvije su najvažnije informacije u opisu kompanije Future Health.

Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu.

Od 2012. godine Future Health je poslao 39 uzoraka za potrebe liječenja matičnim ćelijama u Europu, SAD i Bliski Istok.

Future Health banka matičnih ćelija postoji već 15 godina, a u Bosni i Hercegovini je prisutna od 2011. godine.

Svim budućim roditeljima prilikom pohrane matičnih ćelija Future Health garantuje jedinstvenu finansijsku pomoć u iznosu od 20.000 eura, kao i besplatan transport uzorka u slučaju korištenja uzoraka za liječenje u budućnosti.

Pohranjivanjem matičnih ćelija ne ulažete samo u budućnost bebe nego i u zdravlje ostalih članova porodice.

"Future Health već 15 godina usavršava sam proces pohranjivanja kako bismo omogućili visoki kvalitet i najpouzdaniju uslugu za vašu porodicu", navode iz banke matičnih ćelija.

Naša savremena tehnologija omogućila je 90% stopu oporavka, ostavljajući najviše matičnih ćelija u vašem uzorku omogućavajući tako vašem djetetu najbolju šansu za liječenje u budućnosti.

Foto: Future Health Biobank

"Da budete potpuno bezbrižni, pobrinuli smo se da vas financijski zaštitimo kada potpišete ugovor sa nama u slučaju bilo kakve prirodne katastrofe ili insolventnosti. U susret praznicima, Future Health je omogućio popuste i pogodnosti plaćanja pohrane matičnih ćelija.Na taj način, želi da pomogne budućim roditeljima da osiguraju svojoj porodici zdraviju budućnost", navode iz Future Health Biobank.

U sklopu ovogodišnje akcije Future Health nudi pohranu dragocjenih matičnih ćelija krvi i tkiva pupčanika na period od 20 godina za nevjerovatnih 1.590 eura.

Pozovite 0800 222 32 i preuzmite svoj paket za pohranu što prije. Zdrava budućnost je u vašim rukama, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak