Kraljica Elizabeta je luda za ovom tortom, a pravi se za 10 minuta
U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru!
Sastojci: 120 g crne čokolade, 120 g šećera, 120 g putera, 220 g keksa.
Za podmazivanje: pola kašike putera
Za glazuru: 220 g crne čokolade
Za ukrašavanje: 20 g čokolade i malo mljevenog keksa ili oraha
Priprema: Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima, piše Lepa & Srećna.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.