Kokice su zdrave
Radiosarajevo.ba
Najnovija istraživanja pokazuju da bi kokice mogle pomoći u sprječavanju raznih vrsta karcinoma.
Naučnici su otkrili da te simpatične grickalice sadrže iznenađujuće veliku količinu antioksidansa polifenola. Riječ je o antioksidansu koji se nalazi u voću i povrću, a odavno je poznato da smanjuje rizik od srčanih oboljenja, karcinoma i drugih bolesti.
Američki naučnici proveli su istraživanje koje je prvo dokazalo da su grickalice i cjelovite žitarice odličan izvor polifenola.
"Uistinu smo bili iznenađeni kada smo vidjeli koliku količinu polifenola sadržavaju kokice. Dakle, jedući kokice dobivate divne zdrave sastojke koji vam pomažu zdravlju, a i kožu čine ljepšom", istaknuo je hemičar dr. Vinson sa univerziteta u Pennsylvaniji, gdje je istraživanje i provedeno.
tportal.hr/radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.