Kako zaštititi kuću od provalnika dok ste na odmoru: Obratite pažnju na ove ključne mjere

0
Radiosarajevo.ba
Kako zaštititi kuću od provalnika dok ste na odmoru: Obratite pažnju na ove ključne mjere

Dok se bliži vrijeme godišnjeg odmora, vlasnici kuća trebaju poduzeti određene korake kako bi zaštitili svoj dom od potencijalnih provalnika.

Ovo je nekoliko savjeta koji mogu pomoći u očuvanju sigurnosti kuće dok ste vi na odmoru.

Stvorite iluziju prisutnosti: Pretrpano poštansko sanduče može odati vašu odsutnost. Zamolite susjede da povremeno izvade poštu iz sandučića i stvore iluziju da je neko kod kuće. Također, zamolite ih da povremeno pale svjetla kako bi kuća izgledala naseljeno.

Šta znači pozdrav zbog kojeg je Demirala suspendirala UEFA

Obratite pažnju na stražnja vrata i prozore: Većina provala događa se kroz stražnja vrata ili prozore koji nisu dovoljno osigurani. Prije odlaska, temeljito provjerite sve vrata i prozore te se pobrinite da su dobro zaključani i osigurani.

Uredite okućnicu: Redovito održavanje okućnice može spriječiti provalnike. Odsijecite visoko grmlje koje može poslužiti kao skrovište i osigurajte da ulazna vrata budu uvijek vidljiva s ulice.

Ne ostavljajte vrijedne stvari vani: Vaze, vrtni namještaj i ostali vanjski dodaci mogu privući pažnju provalnika. Prije odlaska, sve vrijedne predmete treba pospremiti kako bi se smanjila mogućnost provala.

Zaključajte profile na društvenim mrežama: Podijelite informacije o putovanju samo s povjerenim prijateljima. Označavanje lokacija i objava fotografija može odati da niste kod kuće, što može privući neželjenu pažnju.

Koristite videonadzor: Pametno postavljene kamere mogu pratiti vaš dom dok ste na odmoru. Uz pomoć pametnih sustava možete pratiti stanje okućnice i reagirati na vrijeme u slučaju potrebe.

Kombinirajte sigurnosne uređaje: Kombinacija vanjskog i unutarnjeg videonadzora te alarmnih sustava stvara dodatne slojeve sigurnosti za vaš dom.

Povjerite se komšijama: Dobri susjedi mogu biti vaša najbolja zaštita. Održavanje dobrih odnosa s njima može osigurati dodatni nadzor vašeg doma dok ste odsutni.

Prije odlaska na zasluženi odmor, važno je poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo da je vaš dom siguran i zaštićen od potencijalnih provalnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak