Kako odabrati idealni kupaći kostim?

Radiosarajevo.ba
Kako odabrati idealni kupaći kostim?

Iako nam se čini da kupaćim kostimima možemo prekriti malo toga, trebamo znati kakav kupiti, jer pravilno odabrani uzorak, boja i kroj stavljaju u prvi plan fizičke prednosti. S druge strane, ako odaberemo model koji nam ne odgovara, u prvi plan će staviti sve naše nedostatke.

Ušteda vremena

Modni stručnjaci dali su nekoliko preporuka o tome koji modeli najbolje pristaju kakvoj građi tijela. Pratite ih i tako ćete uštedjeti vrijeme, ali i brzo pronaći model koji će istaknuti samo ono najbolje.

Žene kruškolike građe tijela karakteriziraju širi bokovi od ramena i vitkiji gornji dio tijela.

Zato u potrazi za savršenim kupaćim kostimom morate balansirati s obzirom na proporcije i naći odgovarajuće modele za mudro prekrivanju donje polovine tijela. Izbjegavajte kupaće kostime s debelim trakama u donjem dijelu, jer će taj višak materijala privlačiti pažnju na dijelove tijela koje, zapravo, želite sakriti.

U isto vrijeme, gornji dio neka bude s istaknutim dekolteom, upečatljivih boja i uzoraka, jer ćete tako fokus maknuti od donjeg dijela tijela.

Ako imate bujnije poprsje, gornji dio kupaćeg kostima trebao bi imati oblikovane košarice, podesive naramenice i žice koje će grudima pružiti najbolju podršku. Ako ne želite da fokus bude na gornjem dijelu tijela, izbjegavajte sjajne detalje ili volane.

Pazite i da naramenice budu što deblje, jer će tako i podrška drugima biti veća. Kad birate kostim, neka to budu modeli s gornjim dijelom koji izgleda poput vašeg svakodnevnog grudnjaka.

Mašne i volani

Damama sa manjim grudima odgovara model bikinija sa manjom podrškom u gornjem dijelu. Poželjni su mašne, volani, ukrasni detalji i uzorci koji stvaraju vizuelno veće grudi.

Postavljeni gornji dijelovi kupaćih kostima također će stvoriti vizuelno bujniji dekolte, a takozvani banana topovi i oni koji podsjećaju na modele sportskih kupaćih kostima s tankim naramenicama posebno odgovaraju djevojkama i ženama s manjim grudima.

Atletska građa

Ako imate uske bokove, šira ramena i manje izražene obline, pripadate grupi žena atletske građe tijela. Kako biste stvorili dojam bujnije figure, birajte modele sa manjom pokrivenošću, jer će oni stvoriti dojam većih oblina.

Gornji i donji dijelovi kostima s jačim uzorkom, volanima i ukrasnim detaljima daju ženstvenu notu atletskoj liniji tijela i vizuelno bujniju figuru. Jednodijelni kupaći kostimi sa prorezima na strateškim mjestima stvorit će dojam nevjerovatnih oblina. Donji dijelovi bikinija s vezanjem sa strane, na bokovima, osim što će se potpuno prilagoditi vašoj figuri, stvaraju dojam jače i bujnije stražnjice.

Oblik jabuke

Ako vam je gornji dio tijela naglašeniji, a prsa i struk veći od kukova i imate izražajniji stomak, tip ste građe u obliku jabuke. Ako želite stomak učiniti vizuelno tanjim, birajte jednodijelne, ali i neke vrste dvodijelnih kupaćih kostima koji će vam u tome pomoći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak