Kako da boja nakon mora što duže traje? Stručnjaci otkrivaju zlatna pravila

0
Radiosarajevo.ba
Kako da boja nakon mora što duže traje? Stručnjaci otkrivaju zlatna pravila

Slijedeći ove korake, možete zadržati brončani ten i nakon povratka s odmora.

Povratak s odmora može biti prilično neugodan, a jedna od najvećih frustracija je koliko brzo preplanulost izblijedi. Svi smo to doživjeli: zlatni i blistavi dok sjedimo na plaži, a čim se vratimo kući, koža postane bez sjaja i tri nijanse svjetlija. No, postoje načini kako održati preplanulost duže. Stručnjaci su podijelili nekoliko trikova kako biste mogli zadržati brončani ten tokom cijele godine.

Prvo, priprema je ključna. Baš kao što planirate putovanje i mijenjate valutu, sunčanje također zahtijeva planiranje unaprijed. Camila Pierotti, osnivačica i voditeljica inovacije proizvoda u Sol de Janeiru, preporučuje da tokom dana prije sunčanja održavate kožu izuzetno hidratiziranom i napravite piling kako biste imali ujednačenu površinu.

Vijeće ministara BiH se očitovalo o reviziji sporazuma o policijskoj saradnji sa Srbijom

Drugi korak je hidratacija. Ključ za duže trajanje preplanulosti je stalna hidratacija kože. Bogati maslaci za tijelo, svilenkasta ulja i losioni s hijaluronskom kiselinom pomoći će nahraniti vašu kožu. Pierotti ističe važnost dodatne hidratacije prije, tokom i nakon sunčanja jer sunce isušuje kožu. Losioni za poslije sunčanja također pružaju dozu zdrave hidratacije, pa ih nanesite svaki dan kad se vratite kući.

Tuširanje u pretoploj vodi može skinuti prirodna ulja s kože i uzrokovati njezino isušivanje, što dovodi do ljuštenja preplanulosti. Stoga je važno tuširati se u mlakoj vodi i koristiti hidratantnu kremu za tuširanje kako biste održali kožu gipkom i hidratiziranom.

Izgorjeli ste na suncu: Stručnjak otkriva šta trebate učiniti

Spriječite ljuštenje kože jer će to uništiti vaš osunčani sjaj. Na odmoru nosite kremu za sunčanje s faktorom 30 ili više kako biste zaštitili kožu od opekotina i produžili preplanuli ten. Pierotti preporučuje nanošenje SPF-a na cijelo tijelo prije no što obučete bikini ili odjeću kako bi koža bila zaštićena.

Piling je također važan za održavanje preplanulosti. Iako zvuči kontraintuitivno, nježni piling pomaže ukloniti odumrle stanice kože koje mogu prigušiti sjaj, a melanin u stanicama kože neće biti pogođen ribanjem jer se nalazi u dubljim slojevima kože.

Hidratacija iznutra jednako je važna kao i izvana. Pijenje dovoljno vode održava kožu zdravom, gipkom i hidratiziranom, što produžava trajanje preplanulosti. Preporučuje se piti barem dva litra vode dnevno.

Ako vaš ten izgubi sjaj, losioni ili ulja za osvjetljavanje mogu trenutnu dati blistavost vašoj koži, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak