Jeste li svjesni da slažete krevet pogrešno čitav život? Tvrde da je ovako jedino pravilno

1
Radiosarajevo.ba
Jeste li svjesni da slažete krevet pogrešno čitav život? Tvrde da je ovako jedino pravilno

Za većinu pospremanje kreveta uključuje stavljanje donje plahte, gornje plahte i neki oblik pokrivača, kao što je recimo poplun.

S obzirom na to da je u pitanju nešto što radimo svaki dan, teško je za povjerovati da postoji mogućnost da nešto tako jednostavno, radimo krivo. Ipak, čini se da je značajan broj ljudi otkrio da je način pospremanja kreveta za koji su godinama vjerovali da je ispravan, pogrešan.

Razgovor je potaknuo upit jedne žene na Facebooku o tome kako drugi spremaju svoje krevete.

Astronauti NASA-e "zaglavili" u svemiru: Ne mogu na zemlju do 2025.

"Moja svekrva ostaje kod nas nekoliko sedmica i primijetila sam da gornju plahtu na krevet stavlja naopako. Stavila sam ju jednom na pravu stranu, ali ju je ona opet stavila na svoj način. Neugodno mi je pitati, ali zašto bi netko stavio gornju plahtu naopako?", glasi objava ove žene na Facebooku.

Ispravna metoda... Da ili ne?

Metoda njene svekrve na koju se osvrnula u objavi na Facebooku pokrenula je lavinu komentara u kojima su mnogi pisali kako je upravo ta metoda ispravna metoda pospremanja kreveta. Nekoliko korisnika ove društvene mreže objasnilo je da ovaj pristup osigurava vidljivost printa nakon što se plahta presavije. Naravno, u slučaju da se print nalazi na prednjoj strani plahte.

"Ako ima print na prednjoj strani, a vi ju stavite naopako, kada presavijete plahtu, print se vidi", pisao je jedan, a drugi je dodao: "I moj prijatelj to radi. Kada se presavije, plahta izgleda kao da je na pravoj strani."

Također, Ethical Bedding izdao je smjernice za one koji stavljaju gornju plahtu, savjetujući da je treba položiti preko madraca tako da je gornji rub plahte poravnat s gornjim rubom madraca, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak